Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:32:38 GMT

با جاذبه‌ های دیدنی تبریز برای سفر آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۹۷۵۹

با جاذبه‌ های دیدنی تبریز برای سفر آشنا شوید

به گزارش ایرنا، تاریخ ساخت تبریز به سلسله‌ی اشکانی و ساسانی می‌رسد. این شهر یکی از طولانی‌ مدت‌ترین پایتخت‌های ایران بوده است و در دوران صفویه پنجمین شهر پرجمعیت جهان به شمار می‌آمده است. از تاریخ و فرهنگ تبریز هر چه بگویی کم است و چه بهتر که گردشگران خود به این شهر فوق‌العاده سفر کنند و جاذبه‌های دیدنی‌ آن را از نزدیک تماشا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا در نزدیکی پارک ائل گلی هتل وجود دارد؟

این پارک که به آن شاه گلی نیز می‌گویند، در جنوب شهر تبریز واقع شده است و علاوه بر این که دارای فضای سبز بی‌نظیر است، یک مکان تاریخی و تفریحی نیز به شمار می‌آید. در وسط پارک استخری وجود دارد که در زمان آق قویولونوها ساخته شد و سپس در روزگار صفوی گسترش پیدا کرد. در میانه‌ی استخر بنایی دوطبقه وجود دارد که به شکل هشت ضلعی است. این بنا که کاخ ائل گلی نامیده می‌شود، امروزه یک رستوران بسیار زیباست و خوشبختانه شما می‌توانید به درون آن رفته و غذاهای باکیفیت و خوشمزه‌ی تبریزی را نوش جان کنید. استخر ائل گلی، که شاید بتوان به آن لقب دریاچه را نیز داد، ۱۲ متر عمق دارد و جایی مناسب قایق‌سواری است. این پارک دارای شهربازی، چندین رستوران و فست فود و کافی‌شاپ نیز هست. در نزدیکی پارک ائل گلی هتل پارس ائل گلی قرار دارد که با دارا بودن پنج ستاره‌، یکی از بهترین و مناسب‌ترین مکان‌ها برای اقامت شما در شهر زیبای تبریز است.

ارگ علیشاه بلندترین دیوار تاریخی کشور

گفتیم که تبریز شهر ترین‌ها است و ارگ علیشاه یکی از قدیمی‌ترین ارگ‌ها و هم‌چنینی از بلندترین دیوارهای تاریخی در ایران است. این ارگ در حدود ۷۰ سال عمر دارد و در زمان کهن تنها بنای بلند تبریز بوده که از خارج از شهر هم قابل دیدن بوده است. نخستین کاربری ارگ علیشاه به عنوان مسجد بوده اما بعدها و در زمان قاجار به عنوان انبار غلات و انبار مهمات مورد استفاده قرار گرفته است. متاسفانه زلزله‌های پیاپی و شدید در تبریز، بخش زیادی از این ارگ را از بین برده و امروزه یک دیوار از آن باقی مانده است. اما همین دیوار نیز نمایانگر جلال و شکوه این بنای بی‌نظیر است.

موزه‌ی آذربایجان

موزه‌ی آذربایجان تبریز بزرگ‌ترین موزه‌ی مردم‌شناسی ایران بعد از موزه‌ی ملی است. این موزه که آثاری از هفت هزار سال پیش تاکنون را در خود جای داده است، یک ساختمان سه طبقه است که در هر طبقه یک سالن نمایش بزرگ وجود دارد. تعداد آثار موجود در این موزه به دوازده هزار قطعه می‌رسد که به دوران پیش و پس از اسلام تعلق دارد. از آثار بسیار دیدنی موزه می‌توان به سفالینه‌های تپه‌ی اسماعیل‌آباد و آثاری از تمدن نیشابور اشاره کرد. با خرید بلیط هواپیمای داخلی به تبریز آمده و فرصت تماشای این قطعات زیبا را به دست آورید.

بازار تبریز بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده‌ی جهان است

تبریز هم‌چنان شهر برترین‌هاست و بازار تبریز یکی از مهم‌ترین رکوردها را در این زمینه داراست. این بازار که نزدیک به یک کیلومتر طول دارد. بازار علاوه بر بزرگی، با معماری سنتی‌اش و طاق‌ها و گنبدهایش معروف بوده و در فهرست میراث جهانی یونسکو هم به ثبت رسیده است. پاساژهایی که به آن تیمچه می‌گویند، در مسیرهای تودرتو به هم می‌رسند و غرفه‌ها و مغازه‌های زیادی را در خود جای می‌دهند. در همسایگی بازار عالی‌قاپو (از شرق) و مسجد جامع (از غرب) قرار دارد. زیباترین بخش بازار تبریز تیمچه‌ی مظفریه است و بزرگ‌ترین گنبد آن، بالای تیمچه‌ی امیر جا خوش کرده است. با رزرو هتل تبریز، برای یک سفر چندروزه برنامه‌ریزی کنید تا همه جای بازار و سایر دیدنی‌های شهر را ببینید.

مسجد جهانشاه ملقب به فیروزه‌ی اسلام است

مسجد جهانشاه یا کبود یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین مساجد در شهر تبریز که کاشی‌کاری آن به رنگ آبی فیروزه‌ای است و به همین دلیل به آن فیروزه‌ی اسلام می‌گویند. خوشنویسی با خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث و طرح‌های اسلامی از زیبایی‌های مسجد به شمار می‌آید. هر چند بخش‌های زیادی از مسجد کبود به دلیل زلزله از بین رفته و امروزه سردر و چند پایه از آن باقی مانده، اما برای علاقمندان به معماری و باستان‌شناسی، راهنمای خوبی است که به آنها نشان دهد این بنا در گذشته چه عظمت و زیبایی‌ای را در خود داشته است.

سایر دیدنی‌های تبریز کجا هستند؟

از سایر مکان‌های دیدنی شهر تبریز می‌توان به مسجد جامع، مقبره‌الشعرا، روستای کندوان و کوه عون بن علی و بسیاری دیدنی‌های دیگر اشاره کرد. با خرید بلیط هواپیمای داخلی راهی بازدید از این شهر زیبا شوید و یک سفر به یادماندنی را برای خود رقم بزنید.

برچسب‌ها سفرهای داخلی تبریز بلیط هواپیما آگهی بازرگانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سفرهای داخلی تبریز بلیط هواپیما سفرهای داخلی تبریز بلیط هواپیما آگهی بازرگانی ائل گلی ی تبریز موزه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید

در حالی که اکثر مردم با جنگنده‌های نسل چهارم مانند اف-۱۶ فایتینگ فالکون ساخت جنرال داینامیکس و جنگنده‌های نسل پنجم مانند F-۳۵ لایتنینگ II ساخت لاکهید مارتین آشنا هستند، چندین کشور مشغول کار بر روی یک هواپیمای نسل ششم هستند. وقتی به توپ کریستالی نشان دهنده آینده نگاه می‌کنیم، می‌توان گفت که با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیکی، مفهوم جنگنده نسل هفتم چندان دور از ذهن نیست.

به گزارش روزیاتو، با این حال، قبل از اینکه یک جنگنده نسل هفتمی را تصور کنیم، اجازه دهید ابتدا مفهوم نسل در جت‌های جنگنده را بررسی کنیم و ببینیم که چه معنایی دارد و هواپیما‌های نظامی چگونه تکامل یافته اند.

نسل‌های جت جنگنده

در سال ۱۹۹۰، ریچارد پی. هالیون، مشاور ارشد مسائل هوا و فضا در پنتاگون، طبقه بندی جت‌های جنگنده را به شش نسل هواپیما بر اساس دسته‌های زیر پیشنهاد کرد:

مادون صوت

هماصوتی (سرعتی مساوی با سرعت صوت)

مافوق صوت

ماخ-۲

چند ماموریتی

قدرت مانور بالا

جت‌های جنگنده نسل اول

جت‌های جنگنده نسل اول در روز‌های پایانی جنگ جهانی دوم توسعه یافتند، و در حالی که شبیه به طرح‌های مورد استفاده برای هواپیما‌های پیستونی مانند سوپرمارین اسپیت فایر و مسرشمیت Bf ۱۰۹ بودند، بال‌هایی مایل و دارای شیب داشتند و از موتور‌های جت نیرو می‌گرفتند. نمونه‌هایی از جت‌های جنگنده نسل اول هواپیما‌های زیر هستند:

Messerschmitt Me ۲۶۲

Gloster Meteor

de Havilland Vampire

Lockheed F-۸۰

جت‌های جنگنده نسل دوم

جنگ کره (۱۹۵۳-۱۹۵۰) سازندگان هواپیما‌های نظامی را با چالش‌های جدیدی در طراحی هواپیما‌هایی که بتوانند به طور مؤثر در سرعت‌های بالا عمل کنند، مواجه کرد. پس از جنگ جهانی دوم، جت‌های جنگنده عمدتاً برای رهگیری سایر هواپیما‌ها استفاده می‌شدند. با این حال، طراحان به زودی نیاز به هواپیما‌های چند منظوره را درک کردند، هواپیما‌هایی که بتواند با هواپیما‌های دیگر مبارزه کند و مأموریت‌های پشتیبانی زمینی را انجام دهد. نمونه‌هایی از جنگنده‌های جت نسل دوم عبارتند از:

Lockheed F-۱۰۴ Starfighter

Mikoyan-Gurevich MiG-۲۱

English Electric Lightning

Dassault Mirage III

جت‌های جنگنده نسل سوم

جت‌های جنگنده نسل سوم که به گونه‌ای طراحی شده بودند که بتوانند نقش‌های زیادی را ایفا کنند و چندین نوع مهمات را حمل کنند. آن‌ها همچنین قادر بودند بمب‌های هدایت لیزری شلیک کنند و در عین حال قادر به انجام نبرد‌های هوا به هوا نیز بودند. نمونه‌هایی از جنگنده‌های نسل سوم جت عبارتند از:

McDonnell Douglas F-۴ Phantom

Mikoyan-Gurevich MiG-۲۳

Sukhoi Su-۱۷

Shenyang J-۸

Hawker Siddeley Harrier

نسل چهارم جنگنده‌های جت

در دهه ۱۹۷۰، طراحان هواپیما شروع به استفاده از مواد کامپوزیتی مانند فیبر کربن، فناوری پرواز با سیم و حسگر‌های پیشرفته‌تر کردند. جت‌های نسل سوم قبلی عمدتاً برای سرعت طراحی شده بودند و از موشک‌های هوا به هوا مانند Sparrow و Sidewinder استفاده می‌کردند. در اینجا، جت‌های جنگنده نسل چهارم بسیار سبک‌تر بوده و نسبت پیشرانه به وزن بیشتری داشتند که باعث می‌شد قدرت مانور بیشتری داشته باشند. جنگنده‌های قابل توجه نسل چهارم عبارتند از:

General Dynamics F-۱۶

Saab ۳۷ Viggen

Panavia Tornado

جت‌های جنگنده نسل پنجم

به دنبال پیشرفت‌های عظیم در فناوری کامپیوتری، دیجیتالی شدن و پنهانکاری، نسل پنجم جت‌های جنگنده پیشرفته‌ترین هواپیما‌های نظامی امروزی هستند. در حالی که جنگنده‌های نسل چهارم بر قابلیت مانور و رهگیری در فاصله نزدیک تاکید داشتند، جنگنده‌های نسل پنجم هواپیما‌های چند منظوره با قابلیت‌های پنهانکاری و آویونیک پیشرفته هستند. نمونه‌هایی از جت‌های جنگنده نسل پنجم عبارتند از:

Lockheed Martin F-۲۲ Raptor

Lockheed Martin F-۳۵ Lightning II

Chengdu J-۲۰

Sukhoi Su-۵۷

جت‌های جنگنده نسل ششم

در حالی که هنوز در حال توسعه هستند، انتظار می‌رود جنگنده‌های جت نسل ششم با فناوری جدید و درس‌های آموخته شده از هواپیما‌های نسل پنجم ساخته شوند. با تمرکز بر تهدیدات آینده، نقش جت جنگنده به عنوان یک هواپیمای برتری هوایی اهمیت کمتری دارد. اکنون این جنگنده بر روی انجام ماموریت‌های سرنشین دار و بدون سرنشین در حین کار در کنار هواپیما‌های بدون سرنشین تمرکز دارد. در حال حاضر، ایالات متحده و روسیه در حال کار بر روی توسعه یک جنگنده نسل پنجم برای رسیدن به نسل جدید هستند، در حالی که کشور‌های دیگری مانند بریتانیا، ژاپن، سوئد، فرانسه، آلمان و ایتالیا برای ساخت یک جت جنگنده جدید نسل ششم با یکدیگر همکاری می‌کنند.

جت‌های جنگنده نسل هفتم

در حالی که جت جنگنده نسل ششم هنوز در حال توسعه است، هر جت نسل هفتمی احتمالاً از همان الگوی تکامل جنگنده‌های جت در طول دهه‌های گذشته پیروی خواهد کرد. در گذشته، نسل‌های جت‌های جنگنده بر اساس موفقیت‌های گذشته و در عین حال ادغام فناوری‌های جدید ساخته می‌شدند.

برنامه‌هایی مانند B-۲۱ Raider از کمپانی نورثروپ گرومن در حال پیشرفت فناوری مورد استفاده برای ساخت بمب افکن پنهانکار B-۲ Spirit هستند. با این حال، با تمرکز نیروی هوایی ایالات متحده (USAF) بر روی پهپادها، احتمال استفاده از هواپیما‌های سرنشین دار در آینده کمتر می‌شود.

همه صحبت‌ها در مورد هواپیما‌های بدون سرنشین و هوش مصنوعی است

اگر به جنگ کنونی در اوکراین پس از تهاجم روسیه به این کشور در فوریه ۲۰۲۲ نگاه کنید، خواهید دید که چگونه هواپیما‌های بدون سرنشین یا همان پهپاد‌ها شیوه جنگیدن را تغییر داده اند. در جنگ اوکراین، هزاران پهپاد در مقیاسی بی سابقه برای انجام وظایف زیر استفاده شده است:

ردیابی نیرو‌های دشمن

هدایت توپخانه و بمب

پرتاب مهمات روی اهداف

تعقیب و تخریب وسایل نقلیه در حال حرکت

در کنار توسعه جت‌های جنگنده نسل ششم، نیروی هوایی ایالات متحده در حال کار بر روی چیزی است که آن را “هواپیمای رزمی مشترک (CCA) ” می‌نامد. CCA یک هواپیمای بدون سرنشین است که در کنار جت‌های جنگنده نسل ششم و بمب افکن‌های پنهانکار فعالیت می‌کند. برخلاف حامل‌های هوایی جنگی بدون سرنشین فعلی (UCAV) مانند Predator و Reaper که برای شناسایی و انهدام اهداف خاص با موشک‌های هلفایر استفاده می‌شوند، CCA از هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد. نیروی هوایی ایالات متحده در حال کار بر روی سناریوی داشتن یک هواپیمای خلبان دار با چندین CCA است. هواپیمای سرنشین دار می‌تواند از فاصله‌ای ایمن انجام ماموریت کند در حالی که به CCA‌ها اجازه می‌دهد تا قسمت‌های خطرناک ماموریت را انجام دهند.

کشور‌هایی مانند چین قابلیت‌های دفاعی زمین به هوای خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده‌اند که در صورت وقوع درگیری بین ایالات متحده و چین، استقرار هواپیما‌های سرنشین‌دار را با خطر مواجه می‌کند. به عنوان بخشی از بودجه سال ۲۰۲۵، نیروی هوایی ایالات متحده ۵۵۹ میلیون دلار برای توسعه بیشتر سیستم هوایی CCA خود درخواست کرده است. در حال حاضر، قیمت تولید هر فروند F-۳۵ Lightning II بیش از ۲۰ میلیون دلار (بدون هزینه‌های توسعه و غیره) است و نیروی هوایی معتقد است CCA دو سوم هزینه کمتری دارد. با نگاهی به اینکه چگونه وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (پهپادها) برای جایگزینی هواپیما‌های سرنشین دار ساخته می‌شوند، می‌توان فرض کرد که جت‌های جنگنده نسل هفتم بدون سرنشین بوده و با استفاده از هوش مصنوعی (AI) کار می‌کنند.

دیگر خبرها

  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز
  • به تماشای رقص آبشار و شکوفه‌های گیلاس بنشینید!
  • نهنگ تک‌شاخ، تازه‌ترین عروسک ریزگرانشی ناسا / عکس
  • اولین نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های تحصیل در ایران ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود
  • فیلم/ با طبیب زاده بیشتر آشنا شوید
  • بازدید سفرای ۴ کشور خارجی از جاذبه‌های الموت
  • راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید